קינואה עם ירקות ועדשים מונבטות
1 בצל בינוני
2 בטטות בינוניות
2 גזרים
1 סלק
2 ענפי סלרי חתוכים לחצי
4 שיני שום קצוצות
1 וחצי כוסות קינואה לבנה שטופה במים קרים
1 כוס עדשים מונבטות (ניתן גם רק להשרות אותן ללילה במים, במקרה כזה 3/4 כוס עדשים אחרי השריה)
2 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כמה ענפי טימין טריים
2.5 כוסות מים רותחים
לקישוט:
מקלות שקדים קלויים על מחבת יבשה, כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל, הגזר והבטטות לקוביות ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית.
חותכים את הסלק לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר, מטגנים ביחד 5 דקות.
מוסיפים את שאר החומרים: סלרי, שום, קינואה, עדשים, טימין, סילאן, סויה, מערבבים יחד כ- 2 דקות.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. בשלב זה רצוי לטעום את מי התבשיל ולתקן תיבול במידת הצורך.
מבשלים יחד בין 15-17 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.
מכבים את האש ממתינים עוד 5-7 דקות כשהסיר עדיין מכוסה.
מגישים לאחר פיזור השקדים הקלויים והכוסברה.