קינואה עם ירקות ועדשים מונבטות

מאת: רוית מיוחס
סוג המתכון: תבשיל צמחוני
מצרכים:

1 בצל בינוני

2 בטטות בינוניות

2 גזרים

1 סלק

2 ענפי סלרי חתוכים לחצי

4 שיני שום קצוצות

1 וחצי כוסות קינואה לבנה שטופה במים קרים

1 כוס עדשים מונבטות (ניתן גם רק להשרות אותן ללילה במים, במקרה כזה 3/4 כוס עדשים אחרי השריה)

2 כפות סילאן

3 כפות רוטב סויה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

כמה ענפי טימין טריים

2.5 כוסות מים רותחים

לקישוט:
מקלות שקדים קלויים על מחבת יבשה, כוסברה קצוצה.

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל, הגזר והבטטות לקוביות ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית.
חותכים את הסלק לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר, מטגנים ביחד 5 דקות.
מוסיפים את שאר החומרים: סלרי, שום, קינואה, עדשים, טימין, סילאן, סויה, מערבבים יחד כ- 2 דקות.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. בשלב זה רצוי לטעום את מי התבשיל ולתקן תיבול במידת הצורך.
מבשלים יחד בין 15-17 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה.
מכבים את האש ממתינים עוד 5-7 דקות כשהסיר עדיין מכוסה.
מגישים לאחר פיזור השקדים הקלויים והכוסברה.

סגור לתגובות.