עוגת גבינה של מרתה
לבצק:
1 חבילת מרגרינה בלי מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים
2 חלמונים
¼ כוס מים
½2 – 2 כוסות קמח
למלית:
4 ביצים (מופרדות לחלמונים ולחלבונים)
½1 כוס סוכר
1 ק"ג גבינה לבנה9%
4 חבילות סוכר וניל
4 כפות קמח
½ כוס חלב
אופן ההכנה:
להכנת הבצק מערבבים את כל החומרים לקבלת בצק אחיד
מניחים במקרר לתפיחה במשך הלילה
להכנת המלית מערבבים את כל החומרים מלבד החלבונים
מקציפים את החלבונים עם ½1 כוס סוכר
מוסיפים את הקצף למלית בתנועות קיפול
מחלקים את הבצק לשני חלקים
משטחים חלק אחד בתבנית משומנת שופכים את מלית הגבינה
מרדדים את החצי השני של הבצק למלבן בגודל התבנית ומניחים אותו מעל המלית שבתבנית
מורחים ביצה טרופה או 3 כפות חלב
אופים בחום בינוני 180 מעלות כ- 45 דק' עד שמזהיב
המתכון לקוח מספר "מכאן ומשם – ספר המתכונים של רותי" – ספר שהוציאה המשפחה לזכרה – מתוך אוסף המתכונים שרותי בן יעקב אספה במשך השנים.