לכל מקרה והלוואי שלא תזדקקו. מומלץ להדפיס ולשמור ברכב ביחד עם הרישיון ות. הביטוח.
עמיעד ערב

מה עושים במקרה של תאונת דרכים?

תאונת דרכים היא אירוע קשה, בעיקר אם הסתיימה בפגיעה בנפש. בדקות הראשונות שלאחר התאונה, האדרנלין משתולל בגוף והלחץ הנפשי גובר. אבל אם אתם רוצים לעשות את הדברים הנכונים, עליכם לנהוג בקור רוח ולהפגין שליטה עצמית. לכן, למרות המצב הבלתי נעים, כדאי לשתות מעט מים, להירגע ולהתאושש כמה דקות, ואז לפנות לביצוע הפעולות החשובות הבאות.

תאונה ללא נפגעים :

תאונת דרכים ללא נפגעים מוגדרת כתאונה שבה נגרם רק נזק לרכוש, ולא נגרם נזק גופני לאף אחד מהמעורבים – הנהגים, הנוסעים או הולכי הרגל. במקרה כזה, אין חובה להזעיק למקום את המשטרה, אלא אם התאונה התרחשה עקב ביצוע של עבירת תנועה (למשל, חציית צומת באור אדום); או אם הנהג שפגע בכם מסרב למסור פרטים מזהים.

פרטי המעורבים – יש לרשום את הפרטים המזהים של כל הנהגים המעורבים בתאונה – שם מלא, כתובת, מספר תעודת זהות, מספר רישיון נהיגה, שם חברת הביטוח ומספר הפוליסה (ביטוח מקיף, ביטוח צד ג' וביטוח חובה), מספר טלפון בבית ומספר טלפון נייד. כמו כן, יש לרשום את סוגי כלי הרכב המעורבים בתאונה ואת מספרי הרישוי. פרטי העדים – יש לרשום את הפרטים המזהים של כל העדים לתאונה.

תיעוד הזירה – יש לתעד את מקום התאונה באמצעות מצלמה אישית או מצלמה המותקנת בטלפון נייד. אם אין ברשותכם מצלמה או טלפון מתאים, בקשו מאחד העדים לתאונה להשתמש במכשיר שלו. חשוב מאוד לתעד את זירת התאונה, וכן את הפגיעות המדויקות שנגרמו לכלי הרכב המעורבים בה.

רישום התהליך – רשמו לעצמכם בהקדם מעין פרוטוקול של תהליך התאונה: לאיזה כיוון נסעתם, באיזו מהירות, באיזה נתיב, מהיכן הגיעו כלי הרכב האחרים וכו'. התיעוד המיידי יסייע מאוחר יותר בעת הגשת התביעה לחברת הביטוח.

דיווח לביטוח – דווחו מיד לחברת הביטוח או לסוכנות הביטוח על התאונה, ופעלו על פי ההוראות שתקבלו.

גרירה ורכב חלופי – אם הרכב שלכם אינו במצב נסיעה, בקשו מנציגי הביטוח לשלוח למקום גרר, וכן להפעיל את סעיף הרכב החלופי. לפני שהרכב נגרר למוסך, קחו את החפצים האישיים וכן את מסמכי הרכב.

לא לחתום – לעתים יבקש הנהג הנוסף שהיה מעורב בתאונה להחתים אתכם בו במקום על הצהרה מסוימת. הצהרה כזו יכולה לכלול את תיעוד התאונה לפי הבנתו, או הודאה שלכם באחריות לתאונה. בשום מקרה – אין לחתום על אף מסמך!

תאונה עם נפגעים:

תאונת דרכים עם נפגעים מוגדרת כתאונה שבה לפחות אדם אחד נחבל מבחינה גופנית.

דיווח מיידי – לדווח מיד למוקד 100 של המשטרה, ולמוקד 101 של מגן דוד אדום. יש למסור מיקום מדויק ככל הניתן של מקום התאונה וכן פרטים על מספר הנפגעים ומצבם. במקרה של סכנת התלקחות כלי הרכב שהיו מעורבים בתאונה, יש לדווח גם למוקד 102 של מכבי האש.

לא להזיז פצועים – תזוזה לא נכונה עלולה להחמיר את מצב הנפגעים ואף לגרום לנזקים בלתי הפיכים. לכן, אם לא קיימת סכנת התלקחות של כלי הרכב המעורבים בתאונה – אסור להזיז את הפצועים ממקומם.

לא להזיז כלי רכב – המיקום המקורי של כלי הרכב חיוני לבדיקה המשטרתית. לכן, ללא הוראה מפורשת של שוטר בשטח – אסור לשנות את מיקום כלי הרכב.

להזהיר את הנהגים – התנועה בכביש עלולה לסכן את הפצועים ואת המטפלים בהם. לכן, עד להגעת כוחות המשטרה יש להזהיר את הנהגים באמצעות הנחת משולשים זוהרים על הכביש, במרחק כמה מאות מטרים מזירת התאונה. בנוסף, ניתן להפעיל את אורות האזהרה (ארבעה אורות מהבהבים) של המכוניות העומדות במקום התאונה.

ללבוש אפוד זוהר – הייתם עדים לתאונת דרכים עם נפגעים ועצרתם כדי לסייע? לפני היציאה מהרכב שלכם חובה ללבוש את האפוד הזוהר שלכם. כך יוכלו הנהגים הנוסעים בכביש להבחין בכם.

רישום התהליך – רשמו לעצמכם מעין פרוטוקול של תהליך התאונה: לאיזה כיוון נסעתם, באיזו מהירות, באיזה נתיב, מהיכן הגיעו כלי הרכב האחרים וכו'. התיעוד המיידי יסייע מאוחר יותר לחקירה המשטרתית ובעת הגשת תביעה לחברת הביטוח.

לעמוד במקום בטוח – השתדלו שלא לעמוד על הכביש, אלא ככל הניתן בשוליים.

פרטי העדים – כדי לסייע לחקירת המשטרה, יש לרשום את שמות העדים לתאונה ואת פרטיהם האישיים ולמסור אותם לשוטרים שיגיעו לזירת התאונה.

תיעוד הזירה – צילום של מקום התאונה, במצלמה האישית או באמצעות מצלמת הטלפון הנייד, תסייע מאוחר יותר לחקירה המשטרתית וגם להליכים מול חברת הביטוח.

דיווח לביטוח – דווחו מיד לחברת הביטוח או לסוכנות הביטוח על התאונה, מיסרו את פרטי כל המעורבים בה, ופעלו על פי ההוראות שתקבלו.

לשמור קבלות – אם נפצעתם בתאונה ופוניתם לקבלת טיפול רפואי, יש לשמור את הקבלות עבור הטיפול, כדי להגישן מאוחר יותר לחברת הביטוח.

כתיבת תגובה