עוגת גבינה קרה

מאת: זיוית דרורי
סוג המתכון: עוגה קרה
מצרכים:

תחתית ללא גלוטן – כשר לפסח
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 חב’ אינסטנט פודינג וניל

הגבינה הקרה:
500 גר’ גבינה לבנה 5%
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 שמנת מתוקה – אני מכינה עם אחת וכוס חלב אחת ושמנת מתוקה אחת (פחות שמן)
1 חב’ פודינג וניל
גרידת לימון
מלית אוכמניות – אפשר בלי, אני מעדיפה את הריבה של ענבי טלי – טעים יותר מהמחיות לעוגות.

אופן ההכנה:

התחתית:
אני מקציפה ביצים שלמות (חלבון וחלמון יחד) עם הסוכר.
אחרי שהקצף מתייצב מוסיפה על מהירות נמוכה את האינסטנט.
אופים בחום בינוני 180 מעלות ל 20 דקות.

מלית הגבינה:
1. מקציפים את השמנת והחלב.
מוסיפים את הפודינג לקראת סוף ההקצפה.
2. מערבבים בקערה נפרדת – גבינה, סוכר וגרידת לימון.
3. מוסיפים את הקצפת לגבינה ומשתחים על התחתית הקרה (מתכון בתחתית) או על תחתית של עוגיות בסקוטים.
את התחתית אני מרטיבה בחצי כוס קפה פושר (מקפה נמס טוב בלי חלב כמובן)
4. אם רוצים מוסיפים את האוכמניות – טעים מאוד גם בלי.

סגור לתגובות.