הקציצות של לידיה

לידיה שלם
סוג המתכון: בשרי
מצרכים:
 לכ־30 קציצות 
2 בצלים בינוניים
8 שיני שום
1 צרור פטרוזיליה
8 פרוסות חלה, ללא הקרום
3 ביצים
½ ק”ג בשר בקר טחון
½ ק”ג בשר הודו טחון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
תבלין לקציצות או כמון לפי הטעם
½1 כוסות פירורי לחם, עדיף פירורים עבים
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצלים לרבעים ואת שיני השום לשניים, ומכניסים למעבד מזון יחד עם צרור הפטרוזיליה וקוצצים דק.

2. משרים את החלה במים למשך דקותיים, סוחטים. מוסיפים את החלה ואת הביצים למעבד המזון ומפעילים שוב עד לקבלת עיסה אחידה.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הבשר עם התבלינים. מוסיפים את עיסת הבצלים והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

4. מכסים ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.

5. מוציאים מהמקרר ויוצרים מהעיסה כדורים בגודל ביצה. אם התערובת רכה מדי, אפשר להוסיף לה 2 כפות פירורי לחם.

6. מגלגלים את הקציצות בפירורי הלחם, מעבירים למגש נקי, פוחסים קלות ומטגנים בשמן עמוק וחם.


המתכון כפי שמפורסם בספר – חדרוכל – סיפורים / מתכונים / קיבוץ מאת אסי חיים ועופר ורדי ובהוצאת לאנצ׳בוקס. צילום: אסי חיים

סגור לתגובות.